Persoonsgebonden Budget (PGB)

Wat is een persoonsgebonden budget

Het PGB is een budget dat u toegekend krijgt om zelf uw zorgverleners in te huren voor de zorg die u nodig hebt of om zelf uw hulpmiddelen aan te schaffen en voorzieningen te realiseren. Bent u chronisch ziek of hebt u een beperking of aandoening? Neem zelf het heft in handen en regel zelf uw eigen zorg, begeleiding, hulpmiddelen of voorzieningen.

Weet u niet precies hoe u een PGB moet aanvragen. Schroom dan niet om contact op te nemen. Bij Zorgbureau Daadkracht staan wij klaar om u te ondersteunen. Heeft u al een indicatie maar is deze niet toereikend voor uw zorgbehoefte? Dan komt u in aanmerking voor een herindicatie. Ook bij de aanvraag van een herindicatie staat Zorgbureau Daadkracht voor u klaar.

PGB indicatie

Om in aanmerking te komen voor een PGB, heeft u allereerst een indicatie nodig. Uw gemeente of zorgverzekeraar verstrekt u deze. Wie er bepaalt hoeveel uur hulp en hoe lang u krijgt is afhankelijk van in welke gemeente u woont en bij welke zorgverzekering u verzekerd bent.

Uw persoonlijke situatie en zorgbehoeften zijn de factoren die bepalen welke zorg u nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan verzorging of huishoudelijke hulp. In de definitie indicatie staat welke zorg u vergoed krijgt, op hoeveel zorg u recht heeft en voor hoelang u dat recht heeft.